Energetische Meditatie

Moeiteloos leven met ‘stromende energie’

Energetische Meditatie is een krachtige techniek om gezond te blijven, je helderheid van geest te bewaren en duurzaam gelukkig te zijn. Het is een mengeling van de klassieke zitmeditatie (uit de Boeddhistische traditie), die zich richt op bewustzijn samen met dynamische meditatievormen (uit de Taoïstische traditie) die gebaseerd zijn op energie. Je zou het een passieve vorm van Tai Chi kunnen noemen.

Met Energetische Meditatie breng je je gedachten tot rust en richt je je bewuste aandacht op de energie in je lichaam, waardoor deze vrijer gaat stromen. Met enige oefening kan je dat goed voelen.

De levensenergie stroomt langs vaste banen door je lichaam. Deze banen worden meridianen genoemd. Over het midden van je lijf lopen twee hoofd- of verzamelmeridianen: de Ren Mai (aan de voorkant, van boven naar beneden) en de Du Mai (aan de achterkant, van beneden naar boven). Samen worden ze ’de kleine hemelse kringloop’ genoemd.

Energetische Meditatie helpt je om de twee hoofdmeridianen te openen en de energie door deze ’gelukstroom’ te laten circuleren. Je hele energiehuishouding wordt hierdoor in balans gebracht en geharmoniseerd. Enerzijds voorkom je daarmee dat er in één of meer van de vijf grote regelcentra (Nier, Milt, Lever, Hart en Long) verstoringen optreden, die tot emotionele, mentale of fysieke klachten leiden. Anderzijds zorgt dit ervoor dat je meer helderheid van geest krijgt en je gelukkiger voelt.

Kortom: met Energetische Meditatie voel je jezelf beter, letterlijk.

Het beoefenen van Energetische Meditatie leidt op langere termijn tot:

  • een verbetering van je emotionele, mentale en fysieke gezondheid,
  • meer zelfvertrouwen,
  • betere relaties met anderen,
  • beter functioneren in groepen,
  • meer innerlijke rust en vrede,
  • meer veerkracht en een groter aanpassingsvermogen aan veranderende omstandigheden,
  • meer zelfinzicht en helderheid van geest,
  • een gelukkige staat van zijn.

Keer terug naar Mijn aanpak.