MIJN LIEDJES

Het zingen werd mij met de paplepel ingegoten, zowel thuis bij moeder op schoot, als in het schoolkoor, als in de kerk en rond het kampvuur bij scouting. Op mijn 12e kreeg ik mijn eerste gitaar en gitaarlessen. Vanaf mijn 18e schrijf ik Nederlandstalige luisterliedjes. Met Theater Ambulance in Utrecht maakte ik cabaret op bestelling, bij a capella band Dames & Heren in Wageningen leerde ik meerstemmig zingen en zangarrangementen schrijven en vanaf 5 januari 2003 tot 14 juni 2008 leefde ik mijn passie uit met muziektheatergroep Van Lotje. Met Van Lotje maakte ik twee album-CD’s: Van Lotje brandt los! en Van Lotje breekt door!.

Na het overlijden van mijn eerste vrouw, in december 2007, hing ik mijn muzikale ambitie tijdelijk aan de wilgen. De zorg voor mezelf, mijn kinderen en het huishouden hadden prioriteit. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en vanaf midzomer 2009 begon de muziek in mij weer te stromen. Met als resultaat een serie prachtige nieuwe liedjes, geïnspireerd op de Bloesem Remedies van dr. Edward Bach, de kleinkunstvoorstelling Spiegel waarmee ik in mei 2011 het Utrechts Kleinkunst Festival won en mijn solo CD-album Leef je droom! In het theaterseizoen 2011 – 2012 was ik een vaste bespeler van De Cabaretpoel en vanaf februari 2012 tot mei 2014 stond ik met Gery Groot Zwaaftink en Mees op het podium als Barden van Bronckhorst. Om – naast mijn werk als procesbegeleider en projectmanager – ruimte te maken voor het begeleiden van familieopstellingen ben ik in mei 2014 gestopt met optreden.

In de winter van 2021 / 2022 kreeg ik opeens weer inspiratie voor een aantal nieuwe liedjes, die ik – nadat ik ze geschreven had – meteen ruw heb opgenomen en op mijn youtube-kanaal heb gezet, zodat ze verder hun eigen weg kunnen gaan.