De Soul Voice® methode

Soul Voice® is een krachtige, effectieve, geaarde en diepgaande methode voor stemtherapie, sound healing, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Sounden is niet alleen ontzettend leuk, maar – voor mij – ook de meest effectieve manier om je gedachten tot rust te brengen, (oude) emoties los te laten en daaraan gekoppelde beperkende overtuigingen te transformeren. Overtuigingen die niet alleen je waarneming van de werkelijkheid kleuren, maar ook werken als een magneet waarmee je ervaringen aantrekt die je (onbewuste) overtuigingen bevestigen.

Met sounden bedoel ik: met je stem intuïtief klank geven aan dat wat er in je leeft. Dat kunnen harmonieuze, maar ook dissonante klanken zijn. Het klinkt dus niet altijd even mooi, maar geeft wel altijd nieuwe ruimte.

Karina Schelde heeft dit sounden tot een ware kunst verheven. Op basis van haar jarenlange ervaring met ademwerk, stemwerk, lichaamswerk, energiewerk en dramatherapie heeft zij de Soul Voice®-methode ontwikkeld.

Soul Voice® is een krachtige, effectieve, geaarde en diepgaande methode voor stemtherapie, sound healing, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Een prettige bij-effect van deze methode is dat je gaandeweg veel vrijer wordt in je zelfexpressie en het gebruik van je stem. Beetje bij beetje ontdek je niet alleen de helende, maar ook de creatieve kracht van je authentieke stem.

Mijn ervaring met de Soul Voice® methode

Ik maakte in 2010 via mijn tweede vrouw, Joyce Hellendoorn, kennis met de Soul Voice® methode. In 2012 volgde ik bij Marinet Koeman de 2-daagse Soul Voice® introductieworkshop en in 2016 bij Anke de Jong de 5-daagse Soul Voice® Advanced Sound Initiation workshop. Aansluitend volgde ik vanaf september 2016 t/m september 2018 bij Karina Schelde het zeer intensieve Soul Voice® Practitioners Certification Program. Na het behalen van mijn diploma was ik 4 jaar lang werkzaam als gecertificeerd Soul Voice® Practitioner. Medio 2022 heb ik besloten om mijn ‘lidmaatschap’ van Soul Voice International niet langer te verlengen, omdat het niet goed voelde om nog langer in de positie van leerling van Karina Schelde te blijven. Bovendien voelde ik dat ik mijn deskundigheid als begeleider van diepgaande transformatieprocessen via een andere weg verder wilde ontwikkelen, namelijk via de weg van focussen en andere vormen van lichaamsgerichte trauma-therapie. Helaas heeft dit als consequentie dat ik niet langer gecertificeerd ben en mij dus ook geen Soul Voice® Practitioner meer mag noemen. Maar ik heb dus wel ruim 6 jaar ervaring opgedaan in de praktische toepassing van de Soul Voice® methode. Die ervaring is een integraal onderdeel geworden van mijn deskundigheid als lichaamsgericht coach en blijf ik meenemen in de sessies en workshops die ik geef.

Keer terug naar Mijn aanpak.