Bach Bloesem Remedies

Je goed voelen, beter worden en gezond blijven met Bach Bloesem Remedies

Bach Bloesem Remedies is een systeem van 38 bloesemremedies ontwikkeld door dr. Edward Bach. Dr. Edward Bach (1886-1936) was een engelse arts, bacterioloog en homeopaat. De 38 remedies hebben de vorm van druppeltjes, die je verdund of onverdund kunt innemen. Elke remedie is bereid uit de bloesems van planten, bomen en struiken. Er is één uitzondering (Rock Water), die wordt verkregen uit een natuurlijke bron met helende eigenschappen. In Nederland zijn ze zonder recept verkrijgbaar als voedingssupplement.

Het systeem van Bach Bloesem Remedies is een milde natuurgeneeswijze, waarmee je niet de fysieke symptomen van een ziekte behandelt, maar de geestelijke gesteldheid van de betreffende persoon. De remedies verzachten onze weerstand tegen emoties, waardoor we ze makkelijker in het lichaam kunnen ervaren. Het direct waarneembare effect is dat negatieve gemoedstoestanden omgepoold worden in een positieve gemoedstoestand. Een bijkomend effect is dat de levensenergie vrijer kan stromen en het fysieke lichaam meer energie kan aanwenden voor het herstel of het behoud van de gezondheid en het levensgeluk.

De remedies kunnen ook preventief gebruikt worden. Uit de Chinese geneeskunst weten we dat fysieke klachten en chronische aandoeningen – voor zover die niet het gevolg zijn van acuut trauma, zoals een ongeluk – voorafgegaan worden door emotionele en mentale symptomen. Door negatieve gemoedstoestanden – bijvoorbeeld als gevolg van een acute stressvolle situatie – met Bach Bloesem Remedies te behandelen, kan men fysieke klachten dus voorkomen.

In de rol van coach gebruik ik het systeem van Bach Bloesem Remedies om cliënten te ondersteunen bij het omgaan met grote veranderingen in hun leven en/of werk. Grote veranderingen in leven en werk leveren vaak veel stress op. Door het gebruik van de remedies kunnen emotionele blokkades en beperkende overtuigingen die in dit soort situaties getriggerd worden makkelijker worden doorvoeld en losgelaten.

De remedies zijn volkomen veilig, hebben geen ongewenste bijwerkingen en zijn niet verslavend. Ze hebben een milde werking en kunnen gebruikt worden door mensen van alle leeftijden, door baby’s zowel als ouderen. Ze hebben ook geen nadelige invloed op de werking van andere – orthodoxe of complementaire – geneesmiddelen of behandelmethoden.

De liedjes op mijn album-cd Leef je droom! zijn geïnspireerd op de Bach Bloesem Remedies. In ieder liedje bezing ik één negatieve gemoedstoestand, zoals angstige overbezorgdheid, haat, heimwee naar de goede oude tijd of dromerigheid. Je kunt de liedjes gebruiken om negatieve gemoedstoestanden bij jezelf of anderen te herkennen en – indien van toepassing – te doorvoelen.

Lees meer over Mijn aanpak.