Barden van Bronckhorst

Drie singer/songwriters in één sprankelijke show

“De zaal zat vol en reageerde uiterst enthousiast. Met een staande ovatie werden de drie Barden van Bronckhorst bedankt voor een geweldige avond” – Theater Onder de Molen, Linde.

Gery Groot Zwaaftink, Mees en Arjan Verschuur hebben drie dingen gemeen: ze schrijven, zingen en spelen prachtige liedjes, gedichten en verhalen, ze begeleiden zichzelf daarbij op akoestisch gitaar en ze komen uit de buurt van Vorden. Bovendien zijn het grote fans van elkaar.

Gery Groot Zwaaftink is ongetwijfeld de meest bekende troubadour van de Achterhoek. Met zijn wonderlijke vertellingen, verhalen, liedjes en balladen weet hij zowel kinderen als volwassenen mee te slepen. Zijn teksten – in Nederlands én dialect – gaan over de gewone dingen van het alledaagse leven, maar altijd is er een speciale invalshoek

Mees groeide op in Vorden. Als kind zag ze Gery Groot Zwaaftink optreden en dacht ‘Dat wil ik ook!’. En dat doet ze. Ze is zeer muzikaal en schrijft al vanaf haar 12e fantasievolle liedjes, die ze – soms als een merel, soms als een blackbird – zingt. Haar tot perfectie geschoolde stem laat ze daarbij klateren, snijden, ontroeren en spotten als een zangeres van wereldklasse.

Arjan Verschuur is een echte bard. Met zijn ‘warme stem, prachtige teksten en fantastische gitaarspel’ wist hij in 2011 het hart van de jury van het Utrechts Kleinkunst Festival voor zich te winnen. Zelf was hij vooral onder de indruk van het optreden van Mees, die het festival presenteerde: het plezier spatte er van af!

Laat je verrassen door een veelzijdige voorstelling die ter plekke ontstaat

Het idee is eenvoudig en uitdagend: de barden zingen, spelen of vertellen om de beurt een lied, gedicht of verhaal, het lot bepaalt wie er begint en elk volgende liedje, gedicht of verhaal moet op de één of andere manier aansluiten bij het vorige. Vooraf weten de barden dus niet wat ze van elkaar kunnen verwachten. Zowel voor de barden als voor het publiek beloofd het dan ook een verrassende voorstelling te worden.

Wil je weten waar en wanneer je een optreden van Barden van Bronckhorst kunt bijwonen?

Klik hier om naar de website van Barden van Bronckhorst te gaan.