Vader Zoon Weekend

Een weekend voor zonen van 7 a 8 tot 12 a 13 jaar en hun vaders.

Onze visie

Voor veel (stads)kinderen is de natuur ver weg. In plaats van dat ze buiten met leeftijdsgenoten spelen, spelen ze binnen alleen op hun smartphone, tablet of computer. En veel (jonge) ouders met kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar zijn opgegroeid in een tijd en/of op een plaats waarin de natuur ook al ver weg was, waardoor ze in hun kindertijd geen vanzelfsprekende verbinding met de natuur hebben ontwikkeld. Voor zowel jongens in deze leeftijd als hun vaders valt er dus veel te winnen op het gebied van natuurbeleving.

Specifiek voor jongens geldt bovendien dat zij een positieve mannelijke identiteit ontwikkelen door hun vader en/of andere volwassen mannen bezig te zien en samen met hen bezig te zijn. In onze industriële samenleving is ook dat al lang niet vanzelfsprekend meer: zonen gaan al lang niet meer met hun vaders aan het werk op het land of in een ambacht, maar naar scholen met grotendeels vrouwelijke onderwijzers, terwijl hun vaders buiten hun zicht in kantoren en fabrieken aan het werk zijn. Bovendien groeien steeds meer jongens op in een een-ouder gezin waarin de vader helemaal afwezig is. Ook op het gebied van verbinding met hun vader en de mannenwereld valt er voor jongens in de leeftijd van ca. 7 a 8 tot 12 a 13 jaar dus veel te winnen.

Wanneer jongens 13 a 14 jaar zijn, verschuift het zwaartepunt in hun leven als vanzelf van het gezin waarin ze opgroeien naar een groep vrienden en de samenleving als geheel en van belangstelling voor de natuur die ons omringd naar hun ontluikende seksualiteit. Daarmee begint de pubertijd. Voor puber-zonen organiseren we op aanvraag een pubertijds-ritueel. Daarnaast zijn zij welkom op het Wildeman Festival. Het programma van het Wildeman Vader Zoon Weekend sluit niet meer aan bij hun belevingswereld.

Onze aanpak

In dit weekend gaan we samen op avontuur in de Achterhoekse natuur. Trekken door bossen en velden. Ervaren de elementen. Verzamelen eetbare planten. Vinden sporen van dieren. Sprokkelen, zagen en hakken zelf ons hout. Koken op houtvuur.  Bakken stokbroodjes. Slapen in tentjes. Spelen en stoeien met elkaar. Koesteren de relatie met onze vaders en zonen. En delen onze ervaringen als vader.

Na afloop ben je als vader en zoon een gedeelde ervaring rijker, heb je als zoon ervaren hoe het is om een weekend lang in een groep mannen te zijn en heb je als vader nieuwe inspiratie opgedaan voor de invulling van je rol als vader.

Praktische informatie

Data onder voorbehoud: vrijdag 26 t/m zondag 28 april en vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober 2019.

Aanvang en einde: vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur zijn jullie welkom. Het inhoudelijke programma start om 19:30 uur. Op zondag om uiterlijk 16:00 uur nemen we afscheid van elkaar.

Lokatie:Hof van Moeder Aarde te Neede (Achterhoek).

Investering: € 298 per vader en zoon. Dit bedrag is inclusief verblijf op de camping, 6 biologische maaltijden en BTW. Deze prijs is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Begeleiding: Arjan Verschuur en Ronald Snel.

Voor meer informatie: stuur je een email naar Ronald Snel.

Aanmelden voor het weekend van 26 t/m 28 april  doe je door via deze link een ticket te kopen.

Aanmelden voor het weekend van 11 t/m 13 oktoberdoe je door via deze link een ticket te kopen.