Procesbegeleiding

Als (zingende) dagvoorzitter of procesbegeleider leid of begeleid ik vergaderingen, werkconferenties, heidagen, teamtrainingen en bottum-up veranderingsprocessen in organisaties. Dat is altijd maatwerk en begint dus met een intakegesprek met de opdrachtgever of het zelfsturende team, waarin we randvoorwaarden (qua tijd, geld en locatie), het doel, de inhoud en mogelijke werkvormen bespreken.

Kernmerkend voor creatie- en transformatieprocessen in bedrijven en non-profit organisaties is dat het uiteindelijk individuele mensen zijn, die het werk – wel of juist niet – doen. Hun idealen en ambities geven de organisatie zowel draagkracht als richting. In het ideale geval zijn de visie, doelen en activiteiten van de organisatie als geheel goed afgestemd op de persoonlijke motieven van bestuurders (bestuur en directie) en medewerkers (beroepskrachten en vrijwilligers). Er is veel communicatie nodig om die afstemming tot stand te brengen. Die communicatie in effectieve banen leiden is de essentie van mijn werk als procesbegeleider.

Daarbij heb ik mij in de loop van de tijd gespecialiseerd in de begeleiding van zelfsturende teams, zoals ondernemingsraden bij de overheid, clientenraden in de gezondheidszorg, besturen van patienten- en gehandicaptenorganisaties, familieraden in de GGZ en besturen van woonverenigingen.

“Ik heb veel gezien op dit gebied, maar zelden iemand die zo veelzijdig, inspirerend, motiverend, kundig en doortastend is als Arjan. Echt een aanrader.” – Rita Kolster, freelance notulist.

Ontdek nu zelf wat ik als procesbegeleider voor uw organisatie kan betekenen.

Neem vrijblijvend contact met me op voor een offerte op maat. Bel me op mijn mobiele nummer 06-22712901 of stuur een e-mail naar info@arjanverschuur.nl.