Bewust Man Zijn

Dit is een cursus van 8 avonden voor mannen die zichzelf willen ontwikkelen. In deze cursus stimuleer ik je om je bewust te worden van verborgen talenten en delen van jezelf die je onbewust onderdrukt, verdrongen of buitengesloten hebt. Ik laat je kennismaken met de kracht van 8 mannelijke archetypen en 8 methoden om als mens op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau heler te worden en als man te groeien in bewustzijn.

.

Visie en achtergrond

Door jezelf te ontwikkelen, blijf je jezelf. Sommige mannen moeten niets hebben van persoonlijke ontwikkeling. “Ik ben nu eenmaal wie ik ben”, zeggen ze dan. Maar het zit in onze natuur om ons een leven lang te blijven ontwikkelen. Niet om anderen te pleasen of omdat er iets mis met ons zou zijn, maar omdat alles in het leven nu eenmaal veranderlijk is. Dus ook dat wat wij als man denken, voelen, willen, doen en zijn. Het is dus niet of jezelf zijn of jezelf ontwikkelen, maar en en: door jezelf te ontwikkelen, blijf je jezelf.

Mannen hebben elkaar nodig. Enerzijds om een positieve mannelijke identiteit te ontwikkelen. Anderzijds om antwoorden te vinden op levensvragen waar zij als man mee worstelen. Bijvoorbeeld vragen op het gebied van man zijn, intimiteit en seksualiteit, in je kracht staan, de relatie die je met je ouders, partner(s) en/of kind(eren) hebt of het omgaan met ingrijpende verlieservaringen.

Bij mannen kun je steun vinden, die je bij vrouwen niet vindt. In een mannengroep wordt je als (heteroseksuele) man niet afgeleid door (de seksuele aantrekkingskracht) van vrouwen. Je kunt vrijuit spreken over wat jij als man meemaakt, denkt, voelt en wilt, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je daarmee je geliefde(n) kwetst of  veroordeeld wordt om wie je bent. Andere mannen herkennen de levensvragen die jij als man hebt. En in de ervaringen die andere mannen in de groep delen, kun je antwoorden vinden op jouw eigen levensvragen.

Aanpak

In deze cursus werken we met een groep van maximaal 12 mannen.

Iedere avond maak je kennis met de kracht van een mannelijk archetype en een methode om als mens op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau heler te worden en te groeien in bewust zijn. In de loop van de cursus zak je steeds verder in je lijf, zodat je beter kunt voelen wat er in je hart leeft en je hoofd rustig wordt.

De archetypen waarmee we werken zijn die van de mysticus, ziener, bard, koning, krijger, minnaar, wildeman en broeder. De methoden waar we gebruik van maken zijn: open focus meditatie, geleide visualisatie, Soul Voice®, familie- en systeemopstellingen, sport en spel, aanraking, essentiële olie en de mannencirkel.

Wie ben ik om deze cursus te geven?

Ik ben ervaringsdeskundig. Eind jaren ’90 volgde ik de healingopleiding bij het CICO te Utrecht. Het was mijn eerste stap op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Ik was eind 30 en net voor de 2e keer vader geworden. Onze dochter bleek een huilbaby, die mijn vrouw en mij ’s nachts wakker hield. In die tijd had ik een veeleisende baan als trainer/adviseur van ondernemingsraden, waardoor ik 2 a 3 dagen en nachten per week van huis was om meerdaagse teamtrainingen te geven. De combinatie van een veeleisende huilbaby en een veeleisende baan brak me op. Door de aanhoudende stress begonnen onderdrukte emoties uit mijn eigen kindertijd los te trillen: ik kreeg woede-uitbarstingen en huilbuien, zonder dat daar een directe aanleiding voor was. Op dat moment realiseerde ik me dat ik met mijzelf aan de slag moest om er als vader helemaal voor mijn kinderen te kunnen zijn. Voor mij was dat de aanleiding om met een cursus op het gebied van persoonlijke ontwikkeling te beginnen.

Ik heb veel ervaring als trainer, coach en therapeut. Ik heb ruim 20 jaar ervaring als trainer en procesbegeleider van groepen en al bijna 20 jaar ervaring met mannenwerk en coaching van mannen. Aansluitend op de healingopleiding ben ik de 5Ritmes van Gabrielle Roth gaan dansen, heb ik mij verdiept in de Chinese leer van de 5 bewegingen en diverse sjamanistische cursussen gevolgd. Vanaf 2014 ben ik – naast mijn werk als procesbegeleider en projectmanager – actief werk gaan maken van mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling. Ik volgde opleidingen tot master en trainer Energetische Meditatie, begeleider van interculturele familie-opstellingen en systemisch werk en Soul Voice®-practitioner. In 2016 initieerde ik het Wildeman Festival.

Plaats, data en werktijden

De cursus vindt plaats in workshopruimte Amethist op Hof van Moeder Aarde in Noordijk (Neede).

De cursus begint op woensdag 8 mei. De overige cursusdata zijn woensdag 15, 22 en 29 mei en woensdag 5, 12, 19 en 26 juni.

Iedere cursusavond begint om 19:30 uur en is uiterlijk om 22:00 uur afgelopen. Vanaf 19:15 uur ben je welkom in de cursusruimte.

Investering

Deelname aan deze cursus vraagt een investering van 8 avonden en € 240.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie of om je aan te melden stuur je een email naar info@arjanverschuur.nl.